20120307

StudentBibelen, en nyhet verdt å få med seg..!

Tenker du på å skaffe deg en ny Bibel? Da anbefaler jeg på det varmeste den nye StudentBibelen fra Bibelforlaget/Hermon forlag som Pål har vært oversetter og redaktør for. Jeg har allerede fått den i hus selv, og lurer på om ikke dette faktisk kan komme til å bli min nye "favoritt-Bibel". Innholdet er naturligvis det viktigste, men presentasjon og design - både utvendig og innvendig - er absolutt tiltalende, og når det gjelder lesbarhet; skrifttype, skriftsstørrelse og layout forøvrig så er denne utgaven helt på topp. 

- Elisabeth -


Les hva Hermon forlag sier:

StudentBibelen presenterer bibelstoffet på en klar og oversiktlig måte som har vist seg å appellere både til skoleelever fra konfirmasjonsalder, studenter og voksne i alle aldre. Bibelteksten er hentet fra den reviderte utgaven (2007) av Bibelen – Guds Ord.

Mange kan til tider oppleve det utfordrende å lese Bibelen, og utsagn som «jeg makter det ikke», «jeg skjønner det ikke» og «jeg finner det ikke» uttrykker en frustrasjon de fleste har kjent på. Kanskje du eier en Smartphone, en iPhone eller en iPad og har installert flere apper som hjelper deg med å finne fram, finne ut, eller rett og slett å finne på noe mens du venter på at tiden skal gå. 
Denne studiebibelen gir deg «appene» for hvordan du som leser kan finne ut hvordan Bibelen i enda større grad kan bli verdifull for deg i ditt personlige liv og vandring med Gud. Elementene er nøye gjennomtenkt og satt sammen for å gi deg god drahjelp, slik at du virkelig kan grave enda dypere ned i det skattkammeret som Bibelen er. Appen GUIDET TUR tar deg med på en 180-dagers reise gjennom Bibelen med hovedvekt på tema du ofte møter på i hverdagen. Appen INNBLIKK og UTHEVINGER forklarer vanskelige bibelvers, trekker fram viktige fakta og oppmuntrer deg til refleksjon. INTRODUKSJONEN og Hvordan lese …til hver bok i Bibelen gir deg et kort sammendrag av hva hver enkelt bok handler om og trekker fram viktige opplysninger, tema og personer. Appen 100 viktige personer setter søkelyset på livet og troen til sentrale personer i bibelhistorien. StudentBibelens 3-spors bibelleseplan er en oversiktlig bibelleseplan tilpasset deg og ditt behov. Du velger selv hvilket spor du vil følge! EMNEREGISTERET gir en oversikt over interessante emner i Guds Ord, ordnet i alfabetisk rekkefølge. Oversikten over ikke-bibelske personer og steder gir mer utfyllende informasjon om personer og steder som nevnes i studietekstene.
Hovedredaktører for studienotatene er Philip Yancey og Tim Stafford. Begge to er bestselgende forfattere, og er anerkjente forkynnere og respekterte teologer i den store bredden av kirkesamfunn i USA. Deres bibelkommentarer har i to tiår vært den mest solgte studiebibel i USA, og har kontinuerlig ligget på toppen av listen over bestselgende bibler. Det norske redaksjonsarbeidet har tatt fem år å fullføre! 

Pål Kr. B. Helmersen (f. 1965) er oversetter og redaktør for den norske StudentBibelen. Han er utdannet pastor har studert teologi ved det Teologiske Menighetsfakultet i Oslo og Ansgarskolen i Kristiansand. Han har mangeårig erfaring som gatemisjonær og som ungdomspastor i Misjonsforbundet og Pinsebevegelsen. De norske bidragsyterne til STUDENTBIBELEN kommer fra en rekke kristne ungdomsorganisasjoner, frikirkelige menigheter og lutherske organisasjoner, og er alle vel kjent og anerkjent inne sine fagfelt: Espen Ottosen, Kristian Kapelrud, Siri Instebø, David André Østby, Øyvind Hovset, Øystein Gjerme, Anne Margrethe Ree Sunde, Morten Holmqvist, David Hasseløy, Espen Gilsvik, Einar Weider og Tone Lise Gustavsen.


Kan bestilles til introduksjonspris fram til 1. juni hos Pål ved å sende en mail til: tropatrykk@gmail.com
(Pssst: Kan hende du får en liten personlig hilsen med også om du bestiller fra Pål! ;-)

Eller hos Hermon Forlag: HER

Ingen kommentarer: